HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Een dag meelopen met CliniClown Toni

Geplaatst op 06/11/2020 door love2bemama

Vandaag neemt Toon Kuijpers, oftewel CliniClown Toni, jullie mee naar twee plekken waar hij speelt als clown: De Kinderkliniek in Almere en Coloriet de Sfinx, een zorginstelling in Zeewolde. We gaan een dag meelopen met CliniClown Toni.

In de eerste blog van CliniClown Toni kon je al lezen hoe hij CliniClown is geworden.

Dag meelopen met CliniClown

Lopen jullie een dag mee met mij? CliniClown Toni?

‘s Ochtends om half negen loop ik De Kinderkliniek in. Ik ontsmet mijn handen en loop de trap op naar de eerste verdieping, waar de kleedkamer is. Ik trek lange rode skisokken en schoenen aan waar mijn clownsnaam is in genaaid. Ik kam mijn haren zodat mijn haar omhoog staat. Het resultaat? Een echte plofkop.

In de kleedkamer warm ik mijn stem op, ik doe pffffbbbbbbbrrrrrr met m’n lippen en zeg “de kat krabt de krullen van de trap, de kat krabt de krullen van de trap”. Ik beweeg mijn lichaam, zodat dat ook ‘wakker’ wordt. Dan loop ik de gang op, al neuriënd. Dat doe ik vaak. Ik neurie een melodietje; zo weten de kinderen dat ik eraan kom en het brengt een fijne sfeer op de gang.

Lees verder op www.love2bemama.com