HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Focaccia zonder kneden

Geplaatst op 20/11/2020 door KokenmetKarin

Het is een rage op social media: tuintjesfocaccia. Complete groentekunstwerken meegebakken met dat lekkere Italiaanse brood. Beeldschoon, maar een hoop werk. Nee, dan mijn doodsimpele focaccia zonder kneden, uit een pan. Voor wie het lekker én makkelijk wil. Dan hou je die #foccaciaart gewoon om je aan te vergapen.

Pre-corona
Verlang je ook zo naar Italiaanse toestanden? Maar dan echte? De boel de boel, dolce farniente, lange lunches in de boomgaard, de lucht blu, dipinto di blu, schalen vol lekkernijen, luidruchtig geschater, wijn in mandflessen, alles overgoten met gefilterd zonlicht en plensen olijfolie. Zoals in de film en in de reclame, maar vooral: in het pre-coronatijdperk.

Facetimeborrel
Eerlijk gezegd ben ik zo langzamerhand wel uitgekeken op die coronacrisis. Wat ooit doodgewoon was, met dierbaren om de tafel en uitgebreid bijpraten met lekkere hapjes en drankjes, lijkt nu iets uit de prehistorie. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een dineetje gaf. We borrelen wat af via FaceTime, heffen manmoedig het glas en een bord met toastjes, maar na de aanvankelijke euforie is daar intussen helaas de lol ook wel een beetje vanaf. Natuurlijk mogen we niet klagen, en dat hoor je mij ook vooral niet doen hoor. Het is zoals het is, en laten we niet vergeten dat dit luxeproblemen zijn in vergelijking met de mensen die het echt zwaar hebben. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl