HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Geplaatst op 04/11/2020 door beaufood

Allereerst, leuk dat je dit recept hebt aangeklikt! Aardpeer is een typisch gevalletje vergeten groenten en dan is zonde want dit knolletje is on-wijs lekker. Elke keer als ik iets met aardpeer maak vraag ik me af waarom ik ze niet vaker eet. Aardperen zijn zo smaakvol en makkelijk te bereiden. De smaak van aardpeer is zacht, nootachtig en lichtzoet. Je kunt er van alles mee. Van koken en bakken tot roosteren en zelfs rauw verwerken in gerechten. Check wel even of je een vers exemplaar te pakken hebt. Verse aardperen voelen stevig aan en hebben geen zachte plekken. Oh, en je hoeft dit gezellige roze knolletje niet te schillen. Gewoon even goed afspoelen onder de kraan en ze zijn klaar voor gebruik. Voor dit recept snijd je ze daarna in plakjes en rooster je de aardpeer met olijfolie in de oven. Dit gerecht met geroosterde aardpeer, hazelnoten en blauwe kaas is ultiem herfstig comfort food :D

De zoete smaak van aardpeer matcht perfect bij de intense smaak van blauwe kaas. Nu weet ik dat er heel wat mensen zijn die gruwelen van blauwe kaas (persoonlijk ben ik er gek op) en mocht jij zo’n persoon zijn: kies dan vooral een ander soort kaas als alternatief. Bijvoorbeeld feta of geitenkaas. Ik gok dat gebakken halloumi hier ook erg goed bij zal smaken.

Meer weten?

Geniet van dit recept en laat het mij vooral weten wat je ervan vond. Ik vind het altijd superleuk om jullie creaties terug te zien op Instagram!

Lees verder op www.beaufood.nl