HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Het speciaal onderwijs is voor ontspoorde kinderen

Geplaatst op 12/11/2020 door love2bemama

Ja, de titel is zo verschrikkelijk als hij lijkt. Maar toegegeven: dit is wel wat ik dacht toen we (na een zes jaar tellende ’normale’ basisschoolperiode) te horen kregen dat het speciaal onderwijs (basisonderwijs) wellicht een betere match zou zijn voor onze zoon.

Ik was klaar om er eens even flink tegenin te gaan. Bezwaren aan te tekenen en eens even lekker te gaan rellen. Mijn kind, mijn lieve spontane jongetje, mijn pientere kereltje naar het SBO? Dat ging er even niet in. Althans: tot ik de beslissing maakte om mezelf een beetje in te gaan lezen over het speciaal (basis) onderwijs. Een keuze die mijn mening al snel 180 graden liet draaien. Per pagina rolde ik van de ene verbazing in de ander.

Smeken om plek op het Speciaal onderwijs

Ouders van een kind met speciale behoeften (net zoals die van mij) die al jarenlang van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ouders die hun kind zien wegkwijnen op de reguliere basisschool (zoals ik langzamerhand ook bij die van mij zag gebeuren) en letterlijk smeken voor een plek op het speciaal onderwijs, maar ondanks alle tekenen aan de wand geen toelaatbaarheidsverklaring krijgen. Wat ze ook doen en hoe erg hun kind ook laat zien dat een passende plek zo onwijs nodig is.

Lees verder op www.love2bemama.com