HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kruidige Indiase curry met paneer en kikkererwten

Geplaatst op 22/11/2020 door feelgoodbyfood

Dat (Indiase) curry mijn lievelingseten is, is wel duidelijk op de blog! Van snelle dahl (linzencurry) en pittige curry op basis van tomaten tot groentecurry. Maar mijn favoriete curry is toch wel deze kruidige Indiase curry met paneer en kikkererwten. Dit is de curry die ik altijd bestel bij mijn favoriete Indiase restaurant en ik probeer heb regelmatig thuis na te maken. Zo lekker als ze hem daar maken krijg ik hem natuurlijk nooit, maar voor thuis kan hij er goed mee door.

Deze Indiase curry bestaat uit een basis van olijfolie, kruiden, specerijen, tomaat en paprika. Door hier bouillon bij te gieten en goed n te laten dikken, krijg je een heerlijke smaakvolle curry. Zo lekker, dat je met je laatste stukje naan brood de curry uit de pan wilt halen (dat doe ik dan ook altijd).

Ook heel lekker: linzencurry met paneer en aardappel

Paneer is Indiase kaas en zó smaakvol en romig in een vegetarische curry. Paneer is super makkelijk om te maken. Je kunt het zachtjes mee laten pruttelen in de curry, of even grillen en toevoegen aan de curry. Wanneer je deze meekookt, trekken de kruiden helemaal in de paneer.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl