HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Geplaatst op 22/11/2020 door beaufood

Cinnamon rolls zijn heerlijk zoete, fluffy kaneel broodjes die vaak worden geserveerd bij thee of koffie. Deze kerst serveer ik ze bij het kerstontbijt! Deze cinnamon rolls zijn súper makkelijk en snel te maken en staan onwijs leuk op tafel. Ik zag deze broodjes laatst in de etalage liggen van Pluk Amsterdam (een super tof winkeltje in De 9 Straatjes) en daar kreeg ik zó’n trek van, dat ik thuis meteen aan de slag ging met een Beaufood versie. Eentje met minder suiker en vet én binnen no time op tafel. Voor de lekkerste cinnamon rolls maak je het deeg namelijk het liefste zelf (vond ik te lang duren want: kneden, rijzen, weer kneden etc.), maar je kunt hier dus ook prima kant en klaar croissantdeeg voor gebruiken. Handig toch? Dit is veel makkelijker en hierdoor zijn ze ook nog eens super snel klaar

Snel klaar & makkelijk te maken

Voor deze cinnamon rolls gebruik je dus kant-en-klaar croissantdeeg. Je rolt het deeg uit, drukt de naadjes tegen elkaar en bestrijkt de plak met kaneelboter. Vervolgens rol je de boel weer op en snijd je de rol in plakken. Terwijl de kaneel broodjes in de oven liggen te bruinen, gaan we aan de slag met de topping. De cinnamon rolls zijn van zichzelf al heerlijk, maar ze worden nóg lekkerder met een zoete topping erop. Normaliter bestaat die zoete topping uit een mengsel van roomkaas en een berg poedersuiker, maar aangezien ik zo min mogelijk suiker probeer te eten, maak ik mijn topping van volle kwark en een drupje vanille essence. Net zo lekker zoet, maar wel een stuk verantwoorder.

Geniet van deze lekkere & easy cinnamon rolls!

Lees verder op www.beaufood.nl