HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tartaar van gerookte zalm met citroen-kruidenolie

Geplaatst op 24/11/2020 door beaufood

Op zoek naar een makkelijk te maken voorgerecht wat er toch lekker culinair uitziet? Dan is deze tartaar van gerookte zalm met citroen-kruidenolie echt iets voor jou. Dit heerlijke voorgerecht heb je binnen 10 minuten gemaakt en je kunt hem ook nog eens van te voren bereiden. Ik val een beetje in herhaling wat betreft het voorbereiden van gerechten (zo kun je deze vegan coquilles in knoflookboter ook uitstekend van te voren maken), maar ik vind het gewoon zo fijn als je voor- of tijdens het kerstdiner lang in de keuken moet staan. Een goede voorbereiding is echt het halve werk!

Meestal gebruik ik verse zalm voor het maken van zalm tartaar (bijvoorbeeld bij deze fantastische Aziatische zalmtartaar met avocadocrème), maar deze keer gebruik ik gerookte zalm. Voor het maken van de tartaar snijd je de zalm in flinterdunne reepjes die je vervolgens op smaak brengt met crème fraîche, gesnipperde rode ui en citroensap. Typisch gevalletje van less is more. Soms zijn een paar smaken bij elkaar ijzersterk en hebben ze verder geen poespas meer nodig. Vlak voor het serveren maak je de gerookte zalm tartaar af met een smaakvolle kruidenolie en voor een extra bite serveer je er krokante broodjes bij.

Lees verder op www.beaufood.nl