HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

Geplaatst op 27/11/2020 door love2bemama

Sinterklaas bestaat niet, dat weten wij allemaal wel. Maar wanneer vertellen dat Sinterklaas niet bestaat aan je kinderen? Het is een vraag die iedere ouder, vroeg of laat een keer gaat bezighouden. En waarschijnlijk kan je zelf het moment ook nog wel herinneren. Dat de welbekende Sinterklaas-bubbel uit elkaar spatte en je jezelf besefte dat mama en papa achter alle ongein zaten. Ja, inclusief de jaarlijkse terugkeer van de Rommelpiet. 

Sinterklaas bestaat niet?

Sinterklaas bestaat niet. Punt uit. Maar het is zo fijn om lekker mee te gaan in de Sinterklaas sfeer. Maar wanneer ga je je kinderen vertellen dat Sinterklaas niet bestaat? Het kan zijn dat je uit geloofsovertuiging je kinderen al nooit hebt laten ‘geloven’ in Sinterklaas. Maar als je kinderen nog wel geloven; wanneer ga je dan ‘het grote geheim’ onthullen? 

Wanneer vertellen dat Sinterklaas niet echt bestaat? 

Ik wil niet perse zeggen dat het impact heeft op een kind. Tenminste: als ik naar mijn kind kijk dan. Die overtuigd in Sinterklaas geloofde, tot hij doorkreeg dat het geen Piet, maar mama in het gele pakje was. Gelukkig valt en staat Sinterklaas met het schoentje zetten en de cadeautjes. Iets waar hij zich al snel op berustte. 

Lees verder op www.love2bemama.com