HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat zijn gezonde tussendoortjes als ik wil afvallen?

Geplaatst op 23/11/2020 door fitnl

Wil je afvallen en vraag je je af welke gezonde tussendoortjes je het beste kunt eten? Hieronder vind je onze tips voor gezonde snacks die passen bij je doel om vet te verliezen. Ook vertel ik je of je echt tussendoortjes nodig hebt als je wilt afvallen.

Helpen tussendoortjes bij het afvallen?

Het antwoord op deze vraag is nee én ja.

Nee; in het geval je met je hoofdmaaltijden al voldoende energie binnenkrijgt in de vorm van calorieën en voedingsstoffen, zijn tussendoortjes niet bepaald nodig of handig. Weet je van jezelf dat je het lastig vindt om maat te houden, dan kan het eten van tussendoortjes je doel om af te vallen in de weg staan.

Ja; aan de andere kant kan het zijn dat één of twee tussendoortjes jou juist helpt bij het afvallen. Doordat je minder trek of honger hebt bijvoorbeeld, waardoor je minder geneigd bent te veel te eten tijdens de hoofdmaaltijd. Jezelf een tussendoortje gunnen kan ook ervoor zorgen dat je minder het gevoel hebt dat je moet ‘afzien’ om af te vallen.

Ga dus voor jezelf na:

Past een tussendoortje of twee in jouw dagelijkse caloriebehoefte om af te vallen én bij jouw persoonlijke voorkeur, neem ze dan gerust.

Lees verder op www.fit.nl