HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Avocado sushi met makreel en unagi saus

Geplaatst op 28/11/2021 door beaufood

Gek op sushi? Dan moet je deze avocado sushi met makreel en unagi saus echt eens geproefd hebben. Ik ben een enorme sushi fan en ik vind het heerlijk om dit zelf te maken. Uramaki (inside out rolls), nigiri, temaki (hand rolls), u roept maar! Klassieke vissoorten die meestal voor sushi worden gebruikt zijn zalm en tonijn, maar wist je dat gerookte makreel ook echt heerlijk is? Ik gebruik hiervoor kant en klaar gerookte makreelfilets en die pluk ik vervolgens tot kleine stukjes. Je kunt ook makreel uit blik gebruiken, maar met vers gerookte makreelfilets is het resultaat het allerlekkerst. Reepjes avocado erbij, wat knapperige zeekraal, helemaal heerlijk! O, en dan die fantastische unagi saus.

Unagi saus

Kennen jullie die donkere zoete, ietwat stroperige saus die ze vaak in restaurants over de sushi heen doen? Dat is unagi saus. Een gewéldige saus met een diepe umami smaak. Het is soms even zoeken naar een flesje unagi saus, maar bij de toko is de kans het grootst dat je ‘m tegenkomt en anders is online bestellen natuurlijk ook een optie. Maar de moeite waard om een flesje unagi saus aan te schaffen is het zeker, want hij smaakt fantastisch in combinatie met de makreel, zeekraal en avocado!

Lees verder op www.beaufood.nl