HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Chocolade mousse taart met bastognekoek bodem

Geplaatst op 26/11/2021 door beaufood

Chocolade mousse taart met bastognekoek bodem. Een heerlijk smeuïge taart met choclade ganache als basis met daarop toefjes chocolade mousse op een knapperige bodem gemaakt van bastogne koekjes. Ik lieg niet als ik zeg dat dit een van de lekkerste taarten is die ik óóit heb gemaakt. Ik serveer deze taart tijdens de feestdagen. Bijvoorbeeld met Kerst in kleine puntjes gesneden met daarnaast een champagne glas gevuld met een laagje Licor 43 erin. Chocolade en Licor 43 gaan gewéldig samen. Of maak er een Sinterklaas taart van door de taart voor het serveren te versieren met kruidnootjes! Je hoort het, ik ben al helemaal in de feeststemming ;)

Chocolade mousse & ganache

Waar chocolade mousse vrij luchtig is, is chocolade ganache wat steviger. Met een intense chocoladesmaak en zacht en romig van structuur. Dit is dé taart voor de echte chocolade liefhebber. En ook nog eens super eenvoudig te maken. De bodem maken we van fijngemalen bastogne koekjes. Om de chocolade ganache te maken smelten we vervolgens simpelweg een reep pure chocolade van goede kwaliteit in een pannetje met warme kokosmelk en ahornsiroop (of honing). That’s it! Maak de chocoladetaart vervolgens af met toefjes chocolade mousse en je hebt een stukje hemel op een bord.

Lees verder op www.beaufood.nl