HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kip van het spit

Geplaatst op 25/11/2021 door KokenmetKarin

Drama! Een van mijn drie Franse aanloopkippen is niet meer. Op een dag was ze door haar poten gezakt en kwam niet meer overeind, we hoorden het van buurman boer toen we terugkeerden uit Amsterdam. Marie-Antoinette en Joséphine wekken geenszins de indruk van slag te zijn over het heengaan van hun zuster Claudette, die komen als altijd vrolijk aanwaaien.

Een paar dagen later, op de zaterdagmarkt in Neufchâtel blijken ze levende kippen aan te bieden voor 15 euro per stuk, terwijl je even verderop gebraden exemplaren aantreft voor slechts 5 euro. Best raar, eigenlijk. Op de zondagmarkt in een ander stadje staat ook een vaste rôtisseur, maar dan een dame, Sophie. Zij verkoopt allerlei soorten geroosterde kippen, van ‘classique’ via ‘certifié’ en ‘label rouge’ tot ‘fermier’ en zo loopt de prijs op van 5 naar 20 euro.

U heeft vast meegekregen dat sinds afgelopen zomer de plofkip officieel niet meer te koop is in de Nederlandse supermarkt. Hoezee. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk, alleen zit een kip met 1 ster Beter Leven-keurmerk nog altijd met elf collegaatjes op een vierkante meter, ook al hebben ze een overdekte uitloop tot hun beschikking. Dan moet ik steeds denken aan mijn aanloopkippen, die dagelijks op hun dooie akkertje in alle vrijheid vele kilometers rondkuieren in de buitenlucht.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl