HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Langoustines met lemongrass roomsaus

Geplaatst op 25/11/2021 door beaufood

Langoustines met lemongrass roomsaus. Als ik een thuisdiner geef, dan is de kans groot dat je langoustines voorgeschoteld krijgt. Als voorgerecht, tussengang of als amuse voor bij een glas bubbels. Ik vind langoustines echt ge-wel-dig. De smaak van dit Noorse kreeftje is zacht zoet en als je ze vers koopt hoef je er niet veel aan te doen qua bereiding. Sterker nog, dat zou zelfs zonde zijn. Even kort schroeien in een hete koekenpan is al voldoende. Oja, en een lekkere saus erbij natuurlijk. Een heerlijke roomsaus bijvoorbeeld met lemongrass, witte wijn en een snuf versgemalen peper en zout

Langoustines bereiden

Het bereiden van langoustines is echt piece of cake. Het pellen daarentegen moet je misschien eerst een paar keer gedaan hebben voordat je er handig in wordt. Maar ook dit is echt niet moeilijk. In dit korte filmpje zie je hoe je langoustines moet pellen. Gooi de scharen en de koppen vooral niet weg, want daar kun je een heerlijke bisque mee maken! Vervang de Hollandse garnalen door de langoustine scharen en koppen et voilà. Je hebt een geweldige soep. Maar eerst hieronder het recept voor gepelde langoustines met lemongrass roomsaus. Serveer de langoustines op een bedje van verse ravioli, schenk de roomsaus aan tafel uit en je hebt een prachtig gerecht voor een thuisdiner of tijdens de feestdagen. Serveer daar vooral een glas mooie volle Chardonnay uit de Bourgogne bij. 

Lees verder op www.beaufood.nl