HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Lipoedeem: kwestie van eigen schuld dikke bult?

Geplaatst op 30/11/2021 door fitnl

Als er een aandoening is waar veel onbegrip over heerst, dan is het lipoedeem wel; een aandoening waarbij vet zich ophoopt op je lichaam. Vaak wordt lipoedeem verward met obesitas. En dat je door ‘simpelweg’ gewicht te verliezen het probleem wel oplost. Tijd om hier iets aan te doen. Want lipoedeem is zeker niet een kwestie van eigen schuld, dikke bult!

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een chronische aandoening waarbij vetweefsel ongelijk verdeeld is over het lichaam. Deze plaatselijke vetophopingen, vaak in de armen en/of benen, zijn hierbij niet beïnvloedbaar door gewichtsverlies. Het gaat vaak samen met pijnklachten, vermoeide benen en verminderde mobiliteit.

Lipoedeem is geen obesitas waarbij je bij gewichtsverlies duidelijke veranderingen ziet aan het lichaam. Toch wordt lipoedeem vaak verward met obesitas. Ook door professionals. Er is veel sprake van onderdiagnostiek van deze aandoening omdat er vaak aan obesitas gedacht wordt.

Lees verder op www.fit.nl