HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Onderzoek: zijn mensen gelukkiger als ze veel in de natuur zijn?

Geplaatst op 26/11/2021 door fitnl

Hoeveel tijd per week ben jij in de natuur te vinden? Als je in een grote stad woont, kan dit getal nogal laag uitvallen. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat het zowel voor je geestelijke als je lichamelijke welzijn goed is om je in de natuur te begeven [1-5]. Of dat nu buiten sporten of wandelen betreft, of gewoon op een bankje vertoeven in het bos. 

Britse onderzoekers publiceerden in het voorstaande blad Nature een interessante studie waarin ze keken naar de relatie tussen de tijd die mensen in de natuur doorbrengen en hun (zelfgerapporteerde) gezondheid en mentaal welzijn [6]. Met als doel: blootleggen hoeveel minuten natuur nodig is om effecten te zien. 

Hieronder het antwoord op hun vraag: hoeveel groen is nu optimaal voor geest en lijf?  

Het onderzoek in het kort

  • De steekproef bestond uit maar liefst 19.806 participanten, met een representatieve verhouding ten opzichte van de bevolking van Engeland.
  • Deelnemers gaven aan hoeveel tijd ze de afgelopen week recreatief hadden besteed in de natuur, in tijdsblokken van één uur. Dus antwoordmogelijkheden waren ‘minder dan één uur’, of ‘tussen de één en twee uur’, enzovoorts.

Lees verder op www.fit.nl