HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Geplaatst op 09/11/2021 door beaufood

Vorige week stond deze pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus op tafel tijdens het avondeten. Ik had enorm veel zin in een romige pasta, maar dan wel het liefst met lekker veel groenten. Daarom besloot ik (met een dunschiller) tagliatelle van pastinaak te maken en dit was echt één groot succes. Anders dan met courgettie (spaghetti van courgette) vaak het geval is, heeft deze tagliatelle gemaakt van pastinaak een lekkere bite. Oftewel, al dente ;) En daarbij bevat dit pasta gerecht ook meteen een stuk minder koolhydraten dan wanneer je hem maakt met gewone tagliatelle.

Tagliatelle met truffel roomsaus

Tagliatelle en gewone roomsaus zijn al een fantastische combinatie, maar tagliatelle en truffel roomsaus al helemaal. Er zijn verschillende manieren om de truffel roomsaus uit dit recept te maken. Ik gebruik voor dit gerecht een klein potje witte truffel roomsaus van Urbani (te koop bij AH) die ik aanleng met een scheutje room en een teentje knoflook. Met gebakken cantharellen erbij om het geheel nóg lekkerder te maken. Kun je de truffel roomsaus niet zo een twee drie niet vinden? Meng dan een flinke eetlepel truffel tapenade door zo’n 120 ml room. Ook heerlijk!

Lees verder op www.beaufood.nl