HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tomatensoep met ballen

Geplaatst op 06/11/2021 door KokenmetKarin

Er is wat leed hoor, in ons land. Zo vroeg een lezeres uit Oisterwijk me waar ze in hemelsnaam rijpe tomaten kon vinden: ”Op de weekmarkt in mijn dorp staan twee groente-/fruitkramen. Met prachtige rode, glimmende, ‘rijpe’ tomaten. Maar evenmin als in de vier supermarkten die we rijk zijn, heb ik nog nooit tomaten ontmoet die ergens naar smaken, laat staan naar tomaat.” Natuurlijk mailde ik terug met advies, zoals de Turkse groenteboer, maar die had ze ook niet in de buurt, “Platteland, u weet wel.”

Kijk, en dat vind ik dus heel erg. Een mens heeft recht op lekkere tomaten, dat zou in de Grondwet moeten staan.

Toevallig ben ik geboren en getogen tussen de tomaten, in het Westland. Mijn eigen vader was weliswaar boekhouder, maar alle andere vaders van mijn klasgenootjes waren tuinders. Ze teelden fresia’s, chrysanten, komkommers, maar toch vooral tomaten. Het waren de roemruchte jaren van de Wasserbombe, zo realiseerde ik mij pas veel later. Maar tegenwoordig komen er ook – of moet ik zeggen: juist? – uit het Westland prima tomaten. Het gaat gelukkig niet meer alleen om groot, rond en glanzend, maar ook om smaak en duurzame teelt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl