HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan cupcakes met crème brûlée botercrème

Geplaatst op 07/11/2021 door beaufood

Goddelijke (maar dan ook echt góddelijke) vegan cupcakes met een grote toef crème brûlée botercrème en karamel crumble on top. Geweldig voor bij de koffie, als verjaardagstraktatie, maar ook zeker als dessert (tijdens de feestdagen?) met een bolletje vegan vanille ijs erbij. En als je er echt een feest van wilt maken.. steek je tijdens een etentje een sterretje in elke cupcake die je aansteekt vlak voordat je de crème brûlée cupcakes serveert. Deze vegan cupcakes zijn lekker fluffy (zonder eieren te gebruiken) en je maakt ze met maar een paar ingrediënten. En dan die crème brûlée botercrème.. die is echt om je vingers bij te likken. En dat deed ik dan ook ;)

Vegan botercrème maken

Vegan cupcakes had ik al vaker gemaakt, maar aan vegan botercrème heb ik mezelf nog nooit gewaagd. Gelukkig is het echt súper makkelijk om zelf vegan botercrème te maken. All you need is een romige vegan vervanger voor roomboter. Mijn favoriet is VIOBLOCK van Violife. Voorheen bekend als Flora Plant. Nog steeds verkrijgbaar bij o.a AH, maar dan in een nieuw jasje. VIOBLOCK bestaat uit een mix van zonnebloem,- koolzaad,- en kokosolie. Net zo lekker als roomboter, 100% vegan en vrij van allergenen zoals zuivel, soja, gluten en noten. Perfect om een heerlijke botercrème van te maken! Met crème brûlée smaak en met crunchy karamelstukjes on top. Krijg je al trek? Mooi. Laten we de keuken induiken!

Lees verder op www.beaufood.nl