HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pompoenrisotto met spekjes van eekhoorntjesbrood

Geplaatst op 15/11/2022 door beaufood

Pompoenrisotto. Is er iets dat meer ‘herfst’ schreeuwt dan dat? Dit zijn echt precies de gerechten die mij door de grauwe gure herfstdagen heen slepen. Het is heerlijk warm, goedgevuld en extreem smeuïg. Ik heb de pompoen namelijk eerst gebakken met wat kruiden en de stukjes daarna gepureerd. Roer je dat samen met een handje kaas en een beetje roomboter door de rijst, dan heb je een heerlijk bord dampende, boterzachte risotto. En dat is trouwens echt geen slappe pap hoor, de risottokorrels zorgen ervoor dat het gerecht z’n bite houdt. Bovendien topte ik de pompoenrisotto af met crispy vega spekjes. En over die vegetarische (vegan, zelfs) spekjes kan ik een heel boek schrijven want wát een ontdekking was dat! Hoe, wie, wat, waar? Dat vertel ik je hieronder!

Pompoenrisotto met vega spekjes van… eekhoorntjesbrood!

Jawel, deze vega spekreepjes maakte ik van eekhoorntjesbrood (of porcini, zoals het ook vaak wordt genoemd)! Dat is een soort paddenstoel die je in Nederland bij de meeste supermarkten wel kunt vinden. Niet in het versschap, maar bij de houdbare producten. Vaak ligt het een beetje verstopt in het schap bij de zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Deze paddenstoelen zijn gedroogd en moet je voor gebruik dus even weken. Je kan trouwens ook vers eekhoorntjesbrood kopen bij speciaalzaken of bijvoorbeeld op de markt, maar voor dit recept gebruik je het beste de gedroogde versie.

Lees verder op www.beaufood.nl