HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Crossfit WOD kerst

Geplaatst op 23/12/2016 door eatrunlove

Veel CrossFit boxen, maar ook andere gyms, zijn gesloten tijdens kerst. Terwijl het juist zo lekker is om naast alle familiediners ook lekker in beweging te zijn. Zo blijft je stofwisseling lekker zijn werk doen en krijg je meer energie. Afgelopen dinsdag deelden Jill & Noor al hun favoriete kettlebell workout die je kunt doen als je een kettlebell hebt. Vandaag deel ik een aantal Hero CrossFit WOD’s die je niet persé in de box hoeft te doen, maar ook buiten of zelfs in de woonkamer. Zo kun je ook tijdens kerst lekker blijven CrossFitten!

Bij het kiezen van de WOD’s heb ik gekozen voor WOD’s waar je weinig tot geen materialen voor nodig hebt. Ik omschrijf de officiële WOD’s, maar geef daarnaast ook alternatieven als je geen beschikking hebt over de benodigde materialen. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat je thuis geen wallball hebt liggen, heb ik namelijk ook niet! Ook zijn deze WOD’s overzichtelijk waardoor je ze makkelijk kunt timen. Heb je één van de WOD’s al vaker gedaan, dan kun je kijken of je beter bent geworden of wellicht een benchmark zetten voor wanneer hij in jouw box wordt gegeven.

Wellicht overbodig om te zeggen, maar begin niet koud aan een workout. Warm goed op door je spieren los te draaien zoals je altijd doet. Doe op een rustig tempo vast een paar van de bewegingen die in de WOD zit en ga daarna pas van start. Zou zonde zijn als je tijdens je eigen training een blessure oploopt!

Lees verder op www.eatrunlove.nl