HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gebakken Zoete Aardappel uit de Oven

Geplaatst op 03/12/2016 door eetpaleo

Gebakken zoete aardappel uit de oven: dat klinkt toch heerlijk! Deze aardappeltjes zijn zo gemaakt en zijn vol van smaak. Het grote voordeel van dit recept is dat je de aardappel alleen hoeft te schillen en te snijden. Daarna heb je alleen wat geduld nodig, de oven doet de rest van het werk.

Want zeg nou zelf: er gaat toch niks boven lekkere gebakken aardappeltjes bij een heerlijke biefstuk of steak? En dat je bij paleo geen gewone aardappel eet, hoeft geen enkel probleem te zijn. Zoete aardappels zijn namelijk een goed alternatief voor gewone aardappels.

Wist je dat zoete aardappels eigenlijk geen aardappels zijn? Ze behoren namelijk niet tot de nachtschade familie, zoals de gewone aardappel. Het is eigenlijk een knolgewas van de windefamilie. Maar ze worden wel ‘aardappel’ genoemd, omdat de structuur erg lijkt op die van een aardappel. Een fijne vervanger dus.

Deze gebakken zoete aardappeltjes zijn net zo lekker!. Ik mis de gewone aardappels niet in ieder geval. Zeker niet met een klodder zelfgemaakte mayonaise erbij. 😉

Je kunt echt eindeloos variëren met kruiden die jij lekker vindt en die het beste passen bij het gerecht dat je maakt. Denk bijvoorbeeld aan tijm, rozemarijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, kerriepoeder of een kruidenmix zoals Za’atar. Of maak ze gewoon een flinke snuf zeezout, dat is eigenlijk al genoeg.

Wil je liever echte zoete aardappel frietjes, bekijk dan mijn recept voor knapperige zoete aardappel friet!

Ingrediënten

  • Zoete aardappels
  • Kokosolie
  • Zeezout, kruiden en specerijen naar smaak; B.v. paprikapoeder, tijm, rozemarijn etc.

Lees verder op EetPaleo.nl!