HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gevulde Speculaas Muffins (glutenvrij & lactosevrij)

Geplaatst op 05/12/2016 door eetpaleo

Ik moet toegeven dat ik nu toch wel echt in Sinterklaas-modus aan het komen ben hoor! Normaal heb ik er niet zo veel mee (Kerst vind ik leuker!) maar toch heeft het wel wat. Vooral omdat Sinterklaas voor mij dé ultieme gelegenheid is om lekker los te gaan in de keuken 😉 Ik bedoel maar, welk feest is nu leuker om eens goed te gaan bakken??

Dat ik het leuk vind om te bakken komt denk ik ook wel naar voren in mijn boek Paleo Traktaties (wat trouwens ook een héél leuk Sinterklaas-cadeau is ;-)).

Deze keer had ik een dagje ingepland om Sint-recepten te maken, maar niet alles lukte even goed. Last-minute bedacht ik deze muffins en oh wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ze lukten in één keer super goed en smaken echt geweldig! Ze zijn lekker luchtig, maar hebben toch die heerlijke speculaas-smaak. Het amandelspijs als vulling maakt het natuurlijk helemaal af.

Echt een heerlijke snoeperij voor alle Paleo kids. En volwassenen 😉 En eigenlijk iedereen die glutenvrij en/of lactosevrij eet. Er zijn natuurlijk steeds meer glutenvrije alternatieven voor de traditionele Sinterklaas traktaties, maar helaas lijkt het daarbij of ze er ook extra veel suiker in hebben gedaan om het toch nog enigszins lekker te laten smaken.

En daarnaast is zelf bakken toch heel veel leuker?? Bij het maken van deze muffins kun je je kinderen in ieder geval makkelijk laten helpen. Laat ze bijvoorbeeld het beslag door elkaar roeren en de vormpjes vullen. En na het bakken mogen ze er natuurlijk ook eentje opeten!

Ingrediënten (voor 10 stuks)

Amandelspijs

  • 100g amandelmeel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 1 klein ei

Speculaasbeslag

  • 200g amandelmeel
  • 30g bakbananenmeel
  • 4 eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 2 tl citroensap
  • 1½ el speculaaskruiden
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 5 el amandelschaafsel

Lees verder op EetPaleo.nl!