HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe ga je om met een blessure?

Geplaatst op 05/12/2016 door glow

Het is misschien wel een van de ergste dingen die een sporter kan overkomen: een blessure. Opeens kan je niet meer trainen zoals je wilt, en je weet vaak niet precies hoe lang dat gaat duren. En ja, ik spreek helaas uit ervaring, want ook ik heb op het moment zo’n strontvervelende blessure.

In de sportpsychologie wordt de reactie van een sporter op een blessure weleens vergeleken met een rouwreactie, omdat je vaak dezelfde kenmerken ziet: ontkenning, woede, somberheid en uiteindelijk acceptatie.[1]

Balen, balen, balen Na mijn marathon op 2 oktober heb ik ongeveer dezelfde fasen doorlopen. Direct erna voelde ik al dat ik mijn rechterbeen niet zo goed meer kon buigen, maar ik dacht dat het er vast bij hoorde. Het herstelde alleen niet zo snel. De pijn werd minder, maar ging niet weg. Anderhalve week na mijn marathon heb ik nog heel optimistisch mijn hardloopschoenen aangetrokken, omdat ‘het vast wel zou gaan’ (ontkenning). Om vervolgens na 30 passen weer om te keren, met een gezicht als een oorwurm natuurlijk.

Lees verder op www.glowmagazine.nl