HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Paleo Taai Taai – Glutenvrije Sinterklaas traktatie!

Geplaatst op 02/12/2016 door eetpaleo

Een tijdje terug zag ik ineens dat Femke van Femke’s Foodies een geweldig recept voor Taai Taai had geplaatst. Gelukkig (een geluk bij een ongeluk) had ik net een griepje te pakken en was ik een beetje aan het bankhangen. Bij het zien van het recept werd ik vrijwel direct geactiveerd; ik MOEST dat uit gaan proberen want oh wat had ik al lang geen taai taai meer gegeten.

Precies zoals ik dat altijd doe, hield ik me natuurlijk niet aan het recept en veranderde ik hier en daar wat. Zo voegde ik een beetje cassavemeel toe (wat nu eindelijk in Nederland te verkrijgen is!), gebruikte ik ahornsiroop in plaats van honing en speelde ik met de verhoudingen. Het resultaat was super lekker!!

Cassavemeel zorgt voor iets meer binding en elasticiteit (waardoor het meer op brood gaat lijken) en bakbananenmeel zorgt voor een lekker zoete smaak en luchtigheid. Perfect.

Ik kan niet ontkennen dat ik de halve bakplaat leeg heb gegeten tijdens het voor de zoveelste keer zien van Gilmore Girls op Netflix (met thee erbij natuurlijk). Ook mijn vriend was laaiend enthousiast, hij wist nog net de laatste 2 stukjes van mij te redden 😉

Hieronder vind je mijn eigen versie van deze Paleo Taai Taai, maar de credits voor het originele idee gaan natuurlijk naar Femke’s Foodies! Zij is overigens ook degene die dat super lekker bakbananenmeel verkoopt, dus ga er zeker even kijken.

Ingrediënten (voor 10 porties)

  • 60g bakbananenmeel
  • 35g amandelmeel
  • 30g cassavemeel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ tl gemalen anijszaad (venkelzaad werkt ook verrassend goed!)
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • 1 losgeklopt ei OF 50 ml kokosmelk (om te bestrijken)

Lees verder op EetPaleo.nl!