HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Paprika chips van zoete aardappel

Geplaatst op 03/12/2016 door beaufood

EINDELIJK. Ik heb de truc gevonden voor het bakken van knapperige chips van zoete aardappel. Zonder olie, zonder frituur en gemaakt van zoete bataat. Al kun je ook wortel of biet gebruiken. Ik wil dit recept al tijden online zetten maar de chipjes werden steeds niet knapperig genoeg naar mijn zin. Het geheim voor een dun en knapperig chipje is.. de plakjes heel HEEL dun snijden. En dat gaat nogal lastig met een mes zoals ik dat voorheen deed, maar met een keukenmachine of een goede schaaf lukt het wel. YES!

Ik ben namelijk nogal gek op chips maar de chips uit de winkel zit vol vet en zout dus ik ga dan liever voor een zelfgemaakte gezonde variant. In dit geval van zoete aardappel en paprika poeder. Je moet er wel even bij blijven want in de oven kunnen ze hard gaan. Ze hoeven er maar twintig minuutjes in dus wees alleen de laatste tien minuten even allert. Ik maakte er een snelle dip bij van yoghurt en gedroogde basilicum om de chips in te dippen. En voor de aioli lovers onder ons, deze zelfgemaakte citroen aioli smaakt er ook super bij!

Lees verder op www.beaufood.nl