HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Amandel Chai Latte

Geplaatst op 29/12/2017 door eetpaleo

Zin in een lekker verwarmend drankje? Probeer dan zeker deze chai latté met amandelmelk eens! Een vraag die ik zo vaak krijg is wat je als ‘melk’ kunt gebruiken in de koffie of in een chai latté. Amandelmelk werkt daarvoor echt verrassend goed. Kokosmelk kan natuurlijk ook, maar dan gaat je drankje al snel een beetje naar kokos smaken. Amandelmelk is neutraler van smaak, zelfs een heel klein beetje bitter, en past dus perfect bij koffie of thee. Vooral wanneer je er wat vanillepoeder doorheen klopt. Kijk maar eens hoe mooi schuimig het wordt!

Rozenknopjes

Af en toe heb ik een ingrediënt waar ik vanalles mee probeer. Op dit moment zijn dat rozenknopjes. Ik vond laatst een hele zak vol bij Dille & Kamille (toch al een van mijn favoriete winkels wanneer het om woonaccessoires gaat, en ze hebben er ook lekkere kruiden). Rozenknopjes ruiken heerlijk, en wanneer je ze door thee heen doet krijg je een geweldig lekkere smaak. Daarmee maak je je standaard drankje ineens heel bijzonder.

Vandaar mijn keuze om rozenknopjes in een chai latté te verwerken. Dat maakt het gewoon nog lekkerder.

Suikervrije chai latté

Zoals je ziet is onderstaand recept helemaal suikervrij. Geen honing, geen ahornsiroop, helemaal niks. En dat is ook echt, echt niet nodig. Dankzij het vanillepoeder en de rozenblaadjes smaakt het drankje eigenlijk al behoorlijk zoet, alle smaken zijn al op elkaar in gewerkt en die zijn helemaal goed zoals ze zijn. Geen suiker voor nodig! Mocht je dus het Suikervrij Genieten programma volgen, verwen jezelf dan gerust eens met dit drankje wanneer je een ‘ik heb zin in iets zoets’-momentje hebt. Of gewoon wanneer je zin hebt in een chai latté natuurlijk 😉

Let wel eventjes op de ingrediënten van de amandelmelk wanneer je een suikervrij drankje wilt. Ikzelf gebruik een amandelmelk met maar 3 ingrediënten: water, amandelen en zeezout. Meer hoeft er niet in te zitten. Kun je bij jou in de buurt geen amandelmelk vinden zonder onnodige toevoegingen? Dan kun je het natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken

Ingrediënten

  • 3 zakjes chai thee naar keuze, of 2 theelepels losse chai thee
  • 2 eetlepels gedroogde rozenknopjes
  • 500 ml kokend water
  • 200 ml amandelmelk
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!