HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit maakt je koffie niet alleen lekkerder maar ook gezonder

Geplaatst op 19/12/2017 door puurenkracht

Ben je gewend om op te staan met koffie of rond koffietijd een bakje te drinken? Of ben je een ‘zware’ drinker en drink je de hele dag door koffie? De volgende toevoegingen zorgen ervoor dat jij nog meer van je heerlijke bakje koffie kan genieten. Ze maken je koffie nog lekkerder en in sommige gevallen zelfs gezonder:

Rauwe cacao
We kennen allemaal de cacao op een kopje cappuccino. Maar heb je er wel eens aan gedacht om wat rauwe cacao aan je filterkoffie toe te voegen? Als je koffie zet met filterkoffie, voeg dan 1 of 1,5 theelepel rauwe cacao toe en meng goed voor koffie met een heerlijke mokkasmaak. Rauwe cacao bevat allerlei gezonde stoffen, dus je koffie wordt er niet alleen lekkerder, maar ook gezonder van.

Kokosolie
Als je snel wilt afvallen kan het helpen om regelmatig je ontbijt te vervangen door een kopje bulletproof koffie. Maar wat is dat precies? Het is zwarte koffie met een eetlepel ghee of grasboter en een koffielepel kokosolie.
De kokosolie maakt je koffie heerlijke romig en de gezonde vetten die de koffie bevat, zorgen ervoor dat je tot de lunch een verzadigd gevoel hebt. Daarnaast geven de cafeïne in combinatie met de vetten je een enorme boost aan energie. Ideaal tijdens deze donkere dagen, waarop je vast en zeker wat extra energie kunt gebruiken. Zeker het proberen waard dus!

Kruiden en specerijen
Aan je filterkoffie kun je allerlei kruiden en specerijen toevoegen om het nog smaakvoller te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaneel, nootmuskaat, kardemom of lavendel? Vaak is een kwart theelepel al genoeg voor een prikkelende verrassende smaak. Je kunt ook je eigen favoriete combinatie van kruiden en specerijen maken. Veel kruiden en specerijen hebben gezonde effecten en daar profiteer je van als je ze aan je koffie toevoegt. Zo zorgt kaneel er bijvoorbeeld voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en geeft lavendel een heerlijke zachte smaak. 

Lees de blog verder op puurenkracht.nl.