HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hotspot: The Broth Bar in Maastricht

Geplaatst op 01/12/2017 door eetpaleo

Heb je er weleens aan gedacht om naar het zuiden van het land te reizen, voor een bezoekje aan Maastricht? Ja? Stop dan met twijfelen, stap in de auto of koop een treinkaartje en ga eropuit. In Maastricht vind je namelijk een ontzettend leuke Paleo hotspot: The Broth Bar! Een gezellige plek waar je de hele dag terecht kunt voor een gezonde maaltijd, iets te drinken of juist een lekkere traktatie.

The Broth Bar bevindt zich in het stadsgedeelte Wyck, een hippe buurt in Maastricht en nog vlakbij het station ook. Zodra ik de winkel binnen stapte was ik blij verrast. Al die leuke producten op een rijtje, een fijne sfeer in de winkel, leuke en frisse inrichting en dat was nog voor ik het eten of drinken had geproefd.

Een heel groot deel van het menu is Paleo-proof, je kunt hier echt met alle gemak terecht voor een lekker ontbijt, een voedzame lunch of een vroeg diner. Sla trouwens de vitrine met lekkernijen niet over, ook daar zit gegarandeerd iets voor je bij. Alles is in ieder geval glutenvrij dus op dat gebied zit je altijd goed.

De lekkerste bottenbouillon

De kefir staat rustig te borrelen in de koeling en de huisgemaakte kombucha staat altijd klaar. Net als nog veel meer fermenten trouwens.

Wie de menukaart open slaat wordt blij verrast. Waar je thuis gewoon een kop bouillon zou drinken maak je er hier een ware culinaire belevenis van. Je kunt kiezen uit runderbouillon of kippenbouillon (ambachtelijk getrokken natuurlijk én van verantwoorde herkomst) en er is zelfs een vegetarische bouillon voor de liefhebbers. Vervolgens kies je add-ons, van kimchi tot geroosterde knoflookpuree tot groentenoodles of kip. Een grote kom bouillon tover je met gemak om tot je favoriete maaltijdsoep.

Lees verder op EetPaleo.nl!