HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 mega gezonde en lekkere wintergroenten op een rij

Geplaatst op 21/12/2018 door ilovehealth

Of het nu zomer is of winter, vrijwel alle soorten groenten en fruit zijn tegenwoordig het gehele jaar te verkrijgen in de supermarkt. Eerder schreef ik al eens een blogje over het eten van seizoensgeboden producten en de vele voordelen daarvan. Hierin vertel ik precies waarom het beter en verstandiger is om zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten. In dit artikel vertel ik wat meer over de wintergroenten, en dat zijn (op asperges na) mijn favo groenten. Ieder jaar weer kijk ik uit naar een heerlijke stampot, of een verse kom snert! Lekker, maar vooral mega gezond. 

Wintergroenten: vol van smaak

Dat bepaalde groenten niet het gehele jaar door op eigen bodem groeien is geen toeval. Daar heeft moeder natuur zeker haar redenen voor. Zo ook voor wintergroenten. Wintergroenten, zoals pastinaak, knolselderij en boerenkool groeien het beste bij lage temperaturen. Sterker nog, boerenkool is voller van smaak als het heeft gevroren. Als de temperatuur daalt slaan ze meer suikers op en dat beïnvloedt de smaak. En het mooie is, hoe kouder het wordt, hoe meer suikers worden opgeslagen, hoe lekkerder de smaak. Naast een heerlijke smaak zijn er meer voordelen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl