HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

5 x de beste ingrediënten die je droge winterhuid hydrateren

Geplaatst op 30/12/2018 door vivonline

Brrrr wat is het koud. Zodra je buiten bent voel je die gure wind langs je huid schuren. Door de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten voelt je huid in de winter al snel droog en gevoelig aan. Elk seizoen vraagt om andere huidverzorging. En in de winter betekent dat: hydrateren! Gelukkig kennen wij 5 top-ingrediënten die je hierbij gaan helpen.

  1. Colloïdale haver

Colloïdale haver is een van de beste ingrediënten voor een droge huid en staat met name bekend om zijn kalmerende werking. Nog niet bekend met de term colloïdaal? Colloïd is een scheikundige term en colloïden zijn deeltjes met een afmeting tussen één en duizend nanometer (heel klein dus!). Deze bijzondere eigenschap wordt extra duidelijk wanneer je er water aan toevoegt. De deeltjes zakken dan niet als zandkorrels naar beneden maar ze bewegen kriskras door elkaar. Dit gebeurt dus ook als je water toevoegt aan fijn gemalen haver. Er ontstaat dan een ietwat kleverige, maar nog steeds vloeibaar mengsel genaamd: colloïdaal haver. Haver is een goede bron van vezels, foliumzuur en de mineralen fosfor, mangaan en magnesium en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Dagelijks gebruik van crèmes die colloïdale haver bevatten zorgen voor vermindering van droogheid, jeuk en eczeem.

lees verder:

https://www.vivonline.nl