HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Altijd koude handen en voeten? || Dan heb je waarschijnlijk dit….

Geplaatst op 10/12/2018 door ilovehealth

Op zich vind ik de herfst -en wintermaanden prachtig hoor, maar die koude temperaturen… Mijn handen en voeten vinden dat alles behalve prettig. Ik heb namelijk altijd, ik herhaal, altijd koude handen en voeten. Zelfs onder een dikke deken of in een paar warme schoenen willen ze nauwelijks opwarmen. Je begrijpt, wanneer het buiten kouder wordt, zijn ze éxtra koud en worden ze nog minder snel warm. En dat noemen ze, heel verassend: winterhanden en wintervoeten. Het klinkt vrij onschuldig, maar deze ‘aandoening’ kan ook behoorlijk pijnlijk zijn. Not so nice…Maar wat te doen? In dit blogje vertel ik meer over dit probleem en geef ik tips! 

Wat zijn winterhanden – en voeten precies? 

Winterhanden, -vingers, -tenen en/of -voeten treden op tijdens koude en vochtige periodes, dus vooral in het najaar en de winter. De winterkou maakt dat de bloedvaten vernauwen en minder goed doorbloed worden. De aandoening komt dan ook vooral voor aan de vingers en tenen, maar ook voeten, benen, neus, ogen, kin en andere plekken kunnen er mee te maken krijgen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl