HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Duurzame uitzet voor je baby

Geplaatst op 15/12/2018 door eetpaleo

Hoera, je bent zwanger! Ja, het is zó bijzonder en mooi om een klein mensje in je buik te hebben. Maar wat als dat mini persoontje er eenmaal is? Wat heeft ‘ie allemaal nodig, waar houd je rekening mee, en zijn al die spullen eigenlijk wel zo duurzaam? Daarnaast is zwanger zijn natuurlijk ook gewoon een perfect excuus om babyspullen te shoppen. Mijn man en ik wilden alles zo duurzaam mogelijk inrichten voor ons kleintje. Hieronder laat ik je zien hoe we onze baby uitzet samen hebben gesteld en wat onze favorieten zijn.

De babykamer

Daar begint het natuurlijk al mee. Die fijne ruimte in huis, het eigen stekje van jouw baby. Daar hangen zijn of haar kleertjes, daar staat het speelgoed, noem het maar op. Omdat we tijdens mijn zwangerschap zijn verhuisd konden we in de babykamer met een echt schone lei beginnen. Qua vloer, verf en meubeltjes.

Aan de hand van dit artikel besloten we voor een bamboe vloer in de babykamer (en eigenlijk de hele bovenverdieping) te gaan. Hiervoor zijn we uiteindelijk naar Eco-logisch, de eco bouwmarkt, in Amsterdam gereden om vloeren te bekijken. We wilden eigenlijk een vloer van kurk kopen, maar vielen als een blok voor de uitstraling van een bamboe vloer. We bestelden een natuurlijke ondervloer in combinatie met een topbamboo vloer, welke ongeveer net zoals laminaat te leggen is.

Ook voor de muren en het plafond kozen we voor duurzame verf, met zo min mogelijk oplosmiddelen. Dit is gelukkig steeds beter verkrijgbaar.

Lees verder op EetPaleo.nl!