HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Duurzame verzorgingsproducten - mijn favorieten

Geplaatst op 14/12/2018 door eetpaleo

Is het eigenlijk niet gek dat we met zijn allen behoorlijk bewust bezig zijn met voeding, en we onszelf vervolgens vol smeren met chemicaliën vanuit verzorgingsproducten en make-up? Of dat we allerlei chemische schoonmaakmiddelen gebruiken, die niet alleen belastend zijn voor natuur en milieu, maar ook voor ons lichaam. Ik kan me daar best wel over verbazen.

De huid is het allergrootste orgaan wat je bezit, het is heel gevoelig en beschermt je lichaam. Het is een soort filter voor de buitenwereld, maar het is niet een ondoordringbare laag plastic waar je alles mee kunt doen wat je wilt. Ook je huid kan perfect stoffen opnemen. Alles waarmee jouw huid in contact komt, kan de huid zelf irriteren maar dus ook (in heel kleine deeltjes) in je lichaam terecht komen.

Die ene fijne body butter? Die wordt deels opgenomen in de huid. Net als je make-up, maar ook parfum, tandpasta, dagcrème, shampoo en dat ene agressieve schoonmaakmiddel waarmee je iedere dag het fornuis schoonmaakt. Hetzelfde geldt voor stoffen vanuit tampons en maandverband (juist de intieme delen van je lichaam kunnen nóg beter stoffen opnemen).

Duurzame verzorgingsproducten

Je raadt het vast al; wat belastend is voor jouw lichaam, is ook belastend voor het milieu. Het feit alleen al dat veel verzorgingsproducten in fabrieken worden gemaakt en de ingrediënten voor het overgrote deel bestaan uit chemische stoffen die je haast niet uit kunt spreken, zegt voldoende. Voor mij is het heel logisch dat we onze huid het beste kunnen verzorgen met producten uit de natuur – aangezien wij als mens óók onderdeel van de natuur uitmaken.

Tijd voor een make-over van de badkamerkast dus. En van de kast met schoonmaakmiddelen.

Eén tip: ga eens na welke producten je echt nodig hebt, en welke je eigenlijk vooral koopt omdat de fabrikant zegt dat je het nodig hebt. Dat een reclamespotje jou vertelt dat je huid er beter uit zal zien wanneer je product XYZ gebruikt, betekent niet dat dat ook echt zo is. Wasverzachter is bijvoorbeeld ook een totaal onnodig product, net als speciale spray voor de badkamer (dat kun je voor een fractie van de prijs zelf maken, en je kunt er ook de ramen en de keuken mee schoonmaken).

Een gezonde huid komt van binnenuit, door gezonde voeding en een gezonde darmflora. Veel meer heb je dan niet nodig.

Lees verder op EetPaleo.nl!