HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eten van kop tot staart – waarom het eten van organen heel logisch is

Geplaatst op 21/12/2018 door eetpaleo

Van oudsher is het heel normaal om, wanneer er een dier was geslacht, dit volledig te gebruiken. Tegenwoordig? Nu eten we slechts de luxe delen – de biefstukjes en entrecote. Gehakt, omdat het zo makkelijk is, wanneer er hamburgers of worst van is gemaakt eten we dat nog vaker. Tel daar af en toe een stooflapje bij op, en dan heb je het wel gehad. Nee, ik zit ook niet direct te wachten op een plak rundernier op mijn bord (ik heb het ook nog nooit geprobeerd trouwens). Of hersenen? Uhm, nee bedankt.

Toch is het lang niet zo’n gek idee om juist wél die delen van dieren te eten die we nu vaak overslaan. De organen waar we toch wel een beetje van gruwelen. Heel eerlijk; ik bestel weleens kippenhartjes om zelf te eten, en geef ze dan uiteindelijk toch aan onze katten. Onze katten zijn er blij mee, maar voor mezelf zou het slimmer zijn om ze in een gerecht te verwerken.

Lees verder op EetPaleo.nl!