HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Geen paniek! Zo voorkom je een paniekaanval

Geplaatst op 01/12/2018 door NiceDay

Controle en bewustwording

Hoe harder je probeert om de paniekaanvallen in de toom te houden, hoe moeilijker het wordt. De focus op het probleem wordt groter, waardoor je jezelf er wellicht in laat meeslepen. Probeer in de plaats daarvan de angst los te laten en zoek afleiding. Maar let op, dat betekent niet dat je angstige situaties moet vermijden. Ben je bewust van het probleem en bereid jezelf voor op een eventuele nieuwe aanval. Schrijf voor jezelf op hoe je je voor, tijdens en na een paniekaanval voelt. Ga de confrontatie aan met jezelf en bedenk wat jij kan doen om de situatie te veranderen. 

Rust en mindfulness

Als je wel eens een paniekaanval hebt gehad, weet je waarschijnlijk wel hoe beangstigend het kan zijn om alleen te zijn op zo’n moment. Tijdens een paniekaanval verlies je vertrouwen in jezelf en snak je naar een andere vorm van controle. Vertel iemand die je goed kent over je paniekaanvallen en vraag of hij of zij je wil steunen op zo’n moment. Op deze manier kan het minder beangstigend zijn om de confrontatie met paniek aan te gaan.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com