HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe blijf je op gewicht met kerst? Met intermittent Fasting!

Geplaatst op 15/12/2018 door vivonline

Intermittent fasting (IF), heb jij er wel eens van gehoord? Het is een goede methode om af te vallen, maar vooral om je hormoon huishouding in balans te brengen. In dit artikel lees je hoe het in zijn werk gaat.

Wat is intermittent fasting?

Intermittent Fasting (IF) is  vasten met tussenpozen, met als doel het verbeteren van je insulinegevoeligheid, wat er weer voor kan zorgen dat je afvalt.

Hierbij wordt de situatie van de oermens nagebootst. In de oertijd was er niet altijd voedsel tot onze beschikking. Daarbij moest de mens vaak eerst gaan jagen en/ of verzamelen (bewegen!) voordat er iets in “huis” was om te eten. Dat is nu natuurlijk wel anders. We hebben overvolle voorraadkastjes en koelkasten. En als je even geen zin hebt om te koken, kun je naar een leuk restaurant of haalt iets “to go”. Er is altijd voeding tot onze beschikking.

Geen probleem zou je denken, maar door het overschot aan koolhydraten en suikers (en misschien wel een tekort aan goede vetten, vezels en eiwitten), ligt voor het lichaam de prioriteit bij de suikerverbranding i.p.v. de vetverbranding.

Afvallen is mooi meegenomen

lees verder:

https://www.vivonline.nl