HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Matcha Eiwitshake (zonder zuivel)

Geplaatst op 30/12/2018 door eetpaleo

Terwijl ik dit typ zitten de kerstliedjes nog vers in mijn hoofd – het nieuwe jaar komt er bijna aan en ik heb er ZIN IN! Wat voor mij geen struggle is? Gezond eten. Dat deed ik al en blijf ik natuurlijk lekker doen. Alleen sinds ik mijn zoontje heb, ontbreekt het nog wel eens aan tijd om daadwerkelijk een gezonde maaltijd te bereiden. Ik was nog zo gewaarschuwd dat dit zou gebeuren, haha!

Gezond eten, efficiënter

Natuurlijk is dat echt geen excuus om niet gezond te eten, en ik gebruik het dan ook niet als zodanig. Ik gebruik dit juist als goede reden om mijn kookgedrag onder de loep te nemen – hoe kan dat beter, makkelijker, efficiënter? Oftwel: hoe zorg ik ervoor dat ik wél tijd heb om een gezonde maaltijd te bereiden? Want ik eet niet alleen maar gezond voor mezelf, maar ook nog eens zodat ik mijn zoontje van goede voeding kan voorzien. Daarnaast vind ik het ook wel erg belangrijk om de energie te hebben om met hem te kunnen spelen, aan mijn bedrijf te kunnen werken, gezellige partner te zijn en natuurlijk lekker te kunnen sporten.

Ja, dit klinkt vast best herkenbaar voor veel mensen!

Mealpreppen

De oplossing voor mij ligt in het mealpreppen. Want ja, die slowcooker en InstantPot zijn super handig, maar nóg fijner wordt het wanneer je je maaltijden op één vast moment in de week voorbereidt. Gelukkig sta je ook dan niet je hele vrije dag in de keuken (dat zou jammer zijn), maar slechts een halve dag. Wist je dat je in 4 uurtjes alle maaltijden voor 5 dagen kunt bereiden (ontbijt, lunch en diner!)? Gaaf hè? In mijn Mealprep Maaltijdplannen vind je 4 van zulke weekmenu’s.

Matcha proteïnesmoothie

Deze matcha proteïnesmoothie maakt deel uit van één van deze menu’s. Ik ben echt dol op matcha, dus een recept daarmee mocht niet ontbreken. Probeer maar eens! Deze smoothie is niet alleen handig om te mealpreppen, ook wanneer je je niet voor hebt bereid kun je ‘m in slechts 10 minuutjes maken.

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 4 rijpe avocado’s
  • 8 el collageen
  • 4 el witte cashewpasta
  • 1 ½ tl matcha poeder
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 250 ml amandelmelk

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!