HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Mijn eerste ervaring met hot yoga

Geplaatst op 02/12/2018 door followfitgirls

Hoe warm is een hot yoga les?

Niet iedere hot yoga les is hetzelfde en dus heeft ook niet elke hot yoga dezelfde temperatuur in de zaal. Bij ons was de zaal 34 graden. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer je lichaam daarop reageert door te zweten en de hartslag te verhogen.

Mijn eerste hot yoga les

We kozen voor een 60 minuten durende yoga les. We werden welkom geheten door de instructrice. De les begon met een aantal ademhalingsoefeningen die voor mij helemaal nieuw waren. Ik kan je zeggen dat dat echt even wennen is, zeker omdat je ook geluid maakt bij het uitademen. Vanuit daar begonnen we aan de yoga houdingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen niveau en het is prettig om te zien dat iedereen met zichzelf bezig is. Het draait in elke yogavorm om het opzoeken, herkennen en respecteren van je grenzen en dus ook bij hot yoga. Als je je grens in een houding gevonden hebt, probeer je te ontspannen en rustig te blijven ademen. Wanneer je merkt dat het even niet goed gaat komt je terug naar de rustpositie totdat je jezelf weer goed genoeg voelt om weer in de les te stromen.

Lees verder op www.followfitgirls.com