HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Stoofvlees recept + tips voor lekker mals vlees

Geplaatst op 05/12/2018 door UitPaulinesKeuken

Welk vlees gebruik ik voor stoofvlees?
Zonder goed vlees, krijg je nooit een mooie stoofpot.  Zorg dus dat je vlees van goede kwaliteit hebt. En gebruik ook vooral geen mager vlees, want juist dat vet zorgt voor lekker veel smaak en een zachte structuur. Ik gebruik zelf riblappen, maar je kan ook runderlappen of sukade gebruiken. De riblappen (en ook de runderlappen) snijd ik van tevoren in blokjes. Sukadevlees is juist mooi om in zijn geheel te stoven. Wij aten dit vroeger heel vaak, in de vorm van draadjesvlees. De gaartijd is ook per type vlees verschillend. Runderlappen zijn na ongeveer 1,5 uur wel klaar, terwijl je voor riblappen rustig 2 tot 3 uur kunt uittrekken. En sukade die houdt er helemaal van om lang te garen, na 3 tot 4 uur is het klaar. Mijn vader had de sukadelappen ook rustig de hele middag op het vuur staan. Het vlees wordt het lekkerste als je het eerst kort op hoog vuur aanbraad. Dan gaat het karameliseren en krijgt het een mooie donkere kleur.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl