HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Welke voeding past bij jouw bloedgroep?

Geplaatst op 16/12/2018 door vivonline

Weet jij je eigen bloedgroep? Dan hebben wij hier de voedingsmiddelen waarbij jij het beste gebaat bent of juist niet. Weet jij je eigen bloedgroep niet, maar zou je deze wel graag willen weten? Geef dit even aan bij je huisarts.

Natuurgeneeskundige Peter D’Adamo heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen bloedgroep, voeding en levensstijl. In eerste instantie was hij geïnspireerd door zijn vader, die had gemerkt dat iedereen anders reageerde op zijn voorgeschreven vegetarische of vetarme diëten. Hij concludeerde dat bloed de fundamentele voedingsbron is van het lichaam. Daarvan uitgaande zou dan een of ander aspect van het bloed misschien kunnen helpen om die verschillen te verduidelijken. Na talloze patiënten te hebben gezien in de loop der jaren, tekende zich een geleidelijk patroon af. Hij constateerde dat elke bloedgroep gebaat was bij specifieke voedingsmiddelen. Zo ontdekte hij bijvoorbeeld dat mensen met bloedgroep A slecht reageerden op een eiwitrijk dieet. Ze voelden zich moe en ziek. Daarentegen bleken mensen met bloedgroep O juist bijzonder goed te reageren op een eiwitrijk dieet. Zij konden grotere krachtinspanningen leveren. Het bloedgroepdieet is gericht op het bereiken van een optimale energiebalans. Het past dus wel een beetje bij de orthomoleculaire voedingskunde. Er bestaat ook een boek over het bloedgroep dieet.

lees verder:

https://www.vivonline.nl