HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 X de voordelen van fietsen

Geplaatst op 16/12/2019 door followfitgirls

Ben je op zoek naar iets anders? Denk dan eens aan fietsen. Fietsen of wielrennen komt op vele vlakken overeen met hardlopen, maar is ten eerste gewoon veel minder blessure gevoelig. Daarnaast gaat het veel sneller dan hardlopen. Je kunt veel meer kilometers afleggen in een kortere tijd. Dat kan heel leuk, maar ook handig zijn! Sounds good, right? Dus daarom: 5 X de voordelen van fietsen!

1. Minder blessuregevoelig

Wielrennen is een sport waarbij de kans op blessures vrij klein zijn. Dit staat trouwens los van wanneer je valt met een fiets. Dan kan er natuurlijk van alles mis gaan (denk aan breuken en kneuzingen). Wel is het belangrijk om een goede fiets te kopen. Wanneer je de sport uitvoert op een goed afgestelde fiets, die daarnaast de goede maat heeft voor jou, heb je weinig kans op een blessure. Doordat je lichaam op een andere manier kracht uitoefent, wordt de druk op je gewrichten minder en heb je minder snel last van bepaalde pijntjes.

Lees verder op www.followfitgirls.com