HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Geplaatst op 12/12/2019 door beaufood

Maar Bo, het is toch super veel werk om zo’n hele kalkoen from scratch te vullen? Klopt, dus dat zal ik jullie niet aandoen. En mezelf ook niet. Ik bestelde daarom een gevulde kalkoen bij een Nederlandse boer via koopeenkalkoen.nl. De kalkoenen koop je rechtstreeks bij boer Anton (weetje: veel biologische kalkoenen die je in Nederland kunt kopen komen uit Engeland of Frankrijk) en zijn met liefde onderhouden. Ze hebben vrije uitloop naar buiten, een bedje van stro, eten natuurlijke voeding, krijgen geen antibiotica en er wordt goed voor ze gezorgd. Jullie kennen me, als ik vlees eet kies ik voor verantwoord vlees :D

Je hebt twee keuzes: een panklare kalkoen die je zelf kunt vullen en een kant en klaar gevulde kalkoen voor tien personen. Ik ging voor de gevulde kalkoen uit de oven, met een vulling van onder andere gedroogd fruit en verse kruiden. Al het voorwerk is gedaan en het enige wat jij nog hoeft te doen is de kalkoen op kamertemperatuur laten komen en hem daarna bakken in de oven. Je gebruikt de bijgeleverde thermometer (súper handig) om de gaarheid te checken. Ondertussen kun je mooi aan de slag met mijn rode wijn-truffelsaus. Die is HEEL erg lekker voor eroverheen.. Daarbij serveerde ik gebakken aardappeltjes en broccoli met een sausje en gebakken champignons. Good te know: de gevulde kalkoen is voor tien personen, maar mijn rode wijn-truffelsaus voor erbij voor zes personen omdat wij met z’n zessen aten. De kalkoen die overbleef gaf ik mee aan mijn gasten. De volgende dag is het vlees namelijk nog enorm lekker!

Lees verder op www.beaufood.nl