HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Help! Mijn baby weigert de fles… (+ 3 tips van een moeder)

Geplaatst op 19/12/2019 door love2bemama


Uit eten zonder baby

Toen ze een week of 7 oud was zijn we voor het eerst uit eten geweest met zijn tweetjes. Dat etentje had ik tijdens de zwangerschap al gepland. Want hoe belangrijk is het om als ouders weer even man en vrouw te zijn, in plaats van papa en mama!

In de aanloop naar onze “eetdate” heb ik flesjes met afgekolfde melk gegeven. Dat ging met lichte tegenzin, maar 100 ml kreeg ik er wel in. Ik was allang blij. Dan kon de oppas haar tenminste voeding geven. En met goede hoop dat het gedurende de tijd wel zou verbeteren.

Lees ook: Appen tijdens de borstvoeding. Waarom niet!?

Flesvoeding geven werd een gevecht

Maar dat verbeterde dus niet… Het ging steeds slechter. Ik heb een paar weken achter elkaar bijna dagelijks de fles gegeven met afgekolfde borstvoeding, maar het werd steeds meer een gevecht. Lisa krijst de hele boel bij elkaar als ze de fles krijgt en ik krijg een rood hoofd van machteloosheid. Want ze moet die fles leren drinken. Ik ga namelijk weer aan het werk als ze vier maanden is. En ik was van plan om ’s ochtends en ’s avonds borstvoeding te geven en haar overdag kunstvoeding per fles te geven.

Lees verder op www.love2bemama.com