HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kun je ook te vaak eten?

Geplaatst op 20/12/2020 door fitnl

Fanatieke sporters eten vaak én veel. Maar is het wel verstandig om vaak te eten? Heb jij er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat aan bunkeren een aantal nadelen kleven? Lees hier de belangrijkste redenen waarom je toch niet te vaak zou moeten eten.

Slecht voor je tanden

Eten is belangrijk, maar te vaak eten is niet zo goed voor je gebit. Vooral als dit zure of zoete producten zijn. Wij vroegen tandarts Elia Eilders om advies. Volgens haar is het verstandig om niet meer dan zeven zoet/zuur-momenten per dag te hanteren. En de voorkeur gaat natuurlijk uit naar minder. Als je heel vaak eet en dit ook nog eens suikerhoudende of zure producten zijn, loop je de kans op gaatjes of tandslijtage (erosie). Hetzelfde geldt in mindere mate voor maaltijden, shakes en snacks. Als je constant eet, geef je het speeksel onvoldoende tijd om een laagje op te bouwen en de voedingsstoffen te neutraliseren.

Speeksel beschermt de tanden door het zuur te neutraliseren en heeft zo een beschermende werking. Je loopt echter wel een risico op gaatjes als je het speeksel onvoldoende tijd geeft zich voor te bereiden op de volgende aanval.

Lees verder op www.fit.nl