HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Meer tijd voor jezelf als moeder? Laat je kids met rust!

Geplaatst op 30/12/2020 door love2bemama

Voor moeders is het ‘meer tijd voor jezelf als moeder’ een hot topic. Als je eenmaal kinderen hebt, lijkt het wel alsof moeders zich verliezen in de zorg- en huishoudelijke taken en er geen tijd overblijft waarin ze zelf wat kunnen doen. Zeker in deze decembermaand, in tijden van lockdown. Iedereen is thuis en hoe vind je dan als moeder tijd voor jezelf? Volgens opvoedexperts is het heel simpel: Laat je kinderen met rust!

Meer tijd voor jezelf als moeder

Uit onderzoek van verschillende Nederlandse Universiteiten blijkt dat in coronatijd de vrije tijd van ouders sterk is afgenomen. We zitten allemaal thuis, werken thuis en de kinderen krijgen straks weer thuisonderwijs. Ze gaan niet naar de opvang en kunnen niet naar opa en oma. Vooral moeders vinden dat ze (nog!) minder vrije tijd hebben. Socioloog Stefanie André van de Radbout Universiteit zegt dat moeders nog altijd meer zorgtaken op zich nemen.

Laat je kinderen met rust

Moeders gaan heel vaak bij thuiskomst met hun kinderen bezig. Mannen kunnen veel makkelijker op de bank gaan zitten en pas in actie komen als de kinderen ze echt nodig hebben. 

Stefanie André zegt dat wanneer je wilt dat je kinderen zelf gaan spelen, je ze vooral met rust moet laten.

Lees verder op www.love2bemama.com