HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Pesten op school: 5 dingen waarvan ik wil dat mijn kind weet over pesten

Geplaatst op 29/12/2020 door love2bemama

Pesten op school is elke dag, de orde van de dag. Ondanks alle goede bedoelingen en pestprotocollen, weerbaarheidstrainingen en dergelijke is pesten nog bijna dagelijks in het nieuws. De meeste ouders weten in theorie dan ook wel hoe ze er mee om moeten gaan en met hoe ze er met hun kind over moeten praten. Ook letten ouders beter op wat er online gebeurd en wordt besproken in de groepsapp van de klas. Deze 5 dingen over pesten op school zou elk kind (en ouders) moeten weten.

Pesten is echter een complex probleem. Dat weten, jammer genoeg, een hoop van ons nog wel vanuit onze jeugd. Je kan er als ouder nog zo bovenop zitten, maar er bestaat een grote kans dat er weer iets ‘nieuws’ is waar je gewoon geen weet van hebt. Pesten op school gaat, hoe rot het ook is, met zijn tijd mee. Tot op het punt dat je kind thuis er ook problemen mee heeft en niet meer naar school wil.

Pesten op school: 5 dingen waarvan ik wil dat mijn kind weet over pesten 

Ook ik probeer mijn kinderen zo goed mogelijk bewust te maken van het effect wat pesten op een ander heeft en hoe belangrijk het is om erover te praten. Als je zelf gepest wordt. Dit zijn nog 5 dingen waarvan ik wil dat mijn kind weet over pesten. 

Lees verder op www.love2bemama.com