HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat is de invloed van voeding op ons humeur?

Geplaatst op 21/12/2020 door fitnl

Google op ‘voeding’ en ‘depressie’ en de voedingsadviezen en veelbelovende voedingssupplementen vliegen je om de oren. Veel van deze claims over potjes en pilletjes kloppen echter niet. Er is dan ook nog veel onduidelijk over het effect van voeding op onze geestelijke gesteldheid en ons humeur. Er zijn wel bepaalde voedingsstoffen waarvan gedacht wordt dat deze een positief effect kunnen hebben op je humeur. Je humeur verbeteren is één ding, maar kan de juiste voeding ook helpen om depressie te voorkomen of te behandelen? Ik dook in de laatste wetenschappelijke inzichten.

Voeding voor een goed humeur?

Simpel gedacht kan voeding op verschillende manieren invloed hebben op ons humeur. Zowel positief als negatief. Misschien herken je het wel: als je ontzettende honger hebt kan je nogal chagrijnig uit de hoek komen. Kortom, je bent “hangry“. Of je voelt je na een lekkere maaltijd of snack direct blijer of gelukkiger. Op de lange termijn kan gezond eten bijdragen aan een gezond en fit lichaam, wat beter voor je humeur is dan in een ongezond lichaam leven. Daarnaast zijn er dus voedingsstoffen waarvan gedacht wordt dat het je humeur kan verbeteren. Het gaat dan om magnesium, zink, omega 3 vetzuren, vitamine D en tryptofaan.

Maar wat zegt de wetenschap hierover?

Magnesium

Magnesium heeft veel belangrijke functies in ons lichaam. Een paar hiervan kunnen mogelijk invloed hebben op ons humeur.

Lees verder op www.fit.nl