HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Lekker gezond van Ellemieke Vermolen

Geplaatst op 13/12/2021 door boostyourhealth

Er kunnen wat dat betreft niet genoeg familiekookboeken zijn, want soms heb ik als moeder gewoon even wat minder inspiratie en wil ik toch eens wat anders op tafel zetten. Dit kookboek zit boordevol tips, heel veel makkelijke, gezonde recepten die ontzettend lekker zijn voor zowel kinderen als hun ouder(s) en/of opvoeder(s). Ik nam gauw een kijkje en vertel je er alles over, lees je mee?

Als moeder van twee zorgenkindjes weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goed te slapen, te bewegen, goed gezond te eten en af en toe te ontspannen om zo minder stress te ervaren. Dit benadrukt Ellemieke ook in het voorwoord van haar boek. Het is misschien nu nog meer een uitdaging en ook is het soms gewoon even een bal laten vallen en niet alle 5 de ballen hoog houden. Dit boek helpt je op weg naar een gezond en lekker eetpatroon welke ook zeer geschikt is voor kinderen. 

Maar ik lust dat niet

Ik heb zelf 2 kinderen van het uiterste. De één vind nieuw eten spannend, eet heel slecht avondeten en worstelt elke dag met veel weerstand of hij nu wel of niet gaat proeven. De ander heeft een syndroom en is onverzadigbaar en heeft na elke 5 minuten alweer trek en ik doe dan ook standaard de voorraadkast dicht. Doordat ze beide zo verschillend zijn is het heel lastig om eten klaar te maken wat ze beide lekker vinden en daadwerkelijk ook op gaan eten. Dit is met zorgkinderen een grote uitdaging en daarom vind ik het heel fijn om dit boek te ervaren en te kijken hoe ze het op gaan pakken.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl