HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Aardappelsoep met truffel en porcini

Geplaatst op 21/12/2022 door beaufood

Vandaag het is het recept voor deze fantastische soep voor jullie. Aardappelsoep met truffel en porcini. Een romige soep gemaakt van aardappel met een rijke smaak. Perfect als voorgerecht tijdens een diner! De krokante blaadjes salie on top maken deze aardappelsoep helemaal af. De credits voor dit recept gaan dit keer niet naar mij, maar naar Foodies Magazine. Ook dit jaar weer brachten zij het Foodies Grote Kerst Nummer uit vol met feestelijke recepten, waaronder deze soep. Het ideale magazine om inspiratie op te doen voor de feestdagen! Of het nou een kerstdiner is of een uitgebreide borrel. Foodies has it all. Met stipt mijn favoriete food magazine. Maar nu weer even terug naar die heerlijke aardappelsoep met porcini..

Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood)

Wat mij betreft de koning der paddenstoelen. Porcini! Ook wel eekhoorntjesbrood genoemd. Eekhoorntjesbrood is een paddenstoel met een heerlijk nootachtige smaak. Gedroogde porcini is zelfs nóg smaakvoller dan de verse variant. Gelukkig is deze smaakbom tegenwoordig gewoon bij de supermarkt te koop. (Je vindt ze meestal in het schap bij de pesto’s en olijven). Het is wel zaak gedroogd eekhoorntjesbrood eerst te weken. Dit doe je gewoon even in een kommetje met lauwwarm water. Hier houd je dan ook nog eens een heerlijke bouillon van over! Deze smaakvolle bouillon gebruiken we dan ook in deze aardappelsoep. En wat past er beter bij een soep met aardappel en porcini? Juist. Truffel. Bijvoorbeeld truffelolie of truffeltapenade. Welke van de twee je te pakken kunt krijgen. Voeg een scheutje room door aan de aardappelsoep en wat krokante blaadjes salie on top. Je weet niet wat je proeft. 

Lees verder op www.beaufood.nl