HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.
Download HealthyApp nu gratis voor iPhoneAziatische garnalen tartaar met srirachacrème
Geplaatst op 20/12/2022 door beaufood
Move over steak tartare, het is tijd voor deze fantastische variant: garnalen tartaar. Steak tartaar is één van mijn lievelingsgerechten. Dat rauwe fijngesneden rundvlees vind ik verrukkelijk, maar het is ook vooral de chique presentatie die zo’n tartaartje zo mooi maakt. Een soort hartig gebakje met verfijnde smaken en texturen. I love it! Ook voor de komende feestdagen is dit een prachtig voor- of tussengerecht. Voor deze vissige versie laten we de klassieke eidooier, mosterd en kappertjes achterwege en voeg ik een keer andere accenten toe. Met een handjevol Aziatische ingrediënten breng je deze garnalen tartaar mooi op smaak. Denk aan verse gember en lemongrass, zoute sojasaus en fris limoensap. Mooi romig sausje met sriracha erbij, gezellig garnaaltje on top. Eenvoudig maar echt méga indrukwekkend.
Aziatische garnalen tartaar
Het belangrijkste ingrediënt van deze Aziatische garnalen tartaar is natuurlijk de garnaal zelf. Je kunt lekker makkelijk een zak kant-en-klare (oftewel: gepelde en voorgekookte) garnalen halen bij de supermarkt. Maar – je voelt ‘m vast al aankomen – dit gerecht is natuurlijk tig keer lekkerder met versbereide garnalen. Haal dus zelf een portie rauwe ongepelde reuzengarnalen bij de visboer of de markt. Bak deze kort, pel ze en snijd ze vervolgens fijn voor de tartaar. Voorgekookte garnalen hebben veel minder smaak, dat hebben ze namelijk achtergelaten in het kookwater. Ik raad je dus absoluut aan om verse garnalen te gebruiken – ze spelen immers de hoofdrol in dit gerecht.
Lees verder op www.beaufood.nl